Két fellépés

2018.01.02. 11:35

Koncerttel köszöntötték az új évet a Virtuózok ifjú tehetségei

Immár hagyomány, hogy a fiatal tehetségek újévi koncertet adnak a Zeneakadémián.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Teleki Sándor

A Virtuózok fiatal művészei ezúttal két alkalommal, december 30-án és január 1-jén is koncertet adtak a Zeneakadémián – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Peller Mariann, a Kis Virtuózok Alapítvány alapítója a műsorban elmondta: a két koncertet a nagy érdeklődés indokolta. Mint hozzátette:

az eseménynek különleges aktualitást adott, hogy Magyarország látja el a visegrádi négyek elnökségét, így külföldi vendégelőadók is felléptek a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Peller Mariann közlése szerint a koncerten a magyar tehetségek mellett lengyel, cseh és szlovák vendégművészek is színpadra álltak és a tagországok legnagyobb zeneszerzőinek műveit is hallhatta a közönség.

Mindezek mellett Pejtsik Péter kifejezetten erre az alkalomra íródott és a négy ország zenei kollázsaként is értelmezhető nyitánya is felcsendült a Magyar Rádió Gyermekkórusának előadásában – tette hozzá Peller Mariann.

Borítókép: Varga Edit, a közmédia műsorvezetője, Boros Misi zongorista, a Virtuózok 6-13 évesek korcsoportjának győztese, Peller Mariann producer és Boros Misi édesanyja, Orbán Jolán (b-j) Cannes-ban 2017. április 1-jén.

MTI Fotó / Teleki Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában