Krimi

2023.06.10. 10:25

Lehullt a lepel: így tartják titokban a hajmeresztő gyorsulási versenyeket

Kitálalt egy sofőr, mindent elárult az illegális futamokról.

MW

Forrás: Ripost

Egyszerre több helyen is rendeznek gyorsulási versenyeket, hogy elkerüljék a rendőrségi razziát. Az egyik résztvevő szerint ha az egyik futamot szétvernék, mindenki átvonulna a másikra.

A Ripost stábjának sikerült forgatnia az egyik fóti illegális gyorsulási versenyen. Kiderült: rengeteg embert vonz az életveszélyes száguldozás. A lapnak azóta sikerült elérnie egy bennfentest is, aki elárulta, hogyan védekeznek a rendőrök ellen. 

Forrás: Ripost

Nem csak Fóton, az Auchannál találkoznak az illegálisan száguldozók: több helyszínre szervezik a versenyeket, hiszen bármikor rajtuk üthetnek a rendőrök.

Szép lassan kialakult egy »szokás« a tuningosok között

– mondta el a lapnak Ádám.

"Mivel ők is tudják, hogy illegális, amit csinálnak, így ki kellett találniuk valamit arra az esetre, ha a rendezvényen megjelennének a rendőrök. Így ha rajtuk ütnek, egyszerűen átmennek a másik helyszínre, és folytatják a bulit. Egyszerre Fóton, Dunakeszin és Budapesten vannak versenyek. Legtöbbször nincs konfliktus a hatósággal, így a srácok az éjszaka folyamán csak azért változtatnak helyszíneket, mert meg szeretnének mérkőzni minél több új sofőrrel."

Ez egy nagy család

– meséli Ádám.

"Az elején csak néhány srác szórakozott az autóikkal, de mára óriási tömeg gyűlt össze. Mindenki szólt a barátainak és ismerőseinek, majd azok is szóltak az övéiknek. Családosok, gyerekekkel együtt jelennek meg és nézik a futamot. Mellettük pedig vannak fiatalok is, akik a szórakozóhelyek helyett inkább ide jönnek hétvégén ismerkedni. Ma már kempingszékekkel felpakolva érkeznek meg, hogy le tudjanak ülni a pálya szélén és tudjanak sörözgetni, miközben mellettük zúznak a kocsik."

 

Noha a versenyek elvileg titkosak, sokan a TikTok-csatornájukon élőznek. Vannak, akik luxusautóval, tuningolt verdával, motorral érkeznek, de olyan is akad, aki rollerrel indul az életveszélyes viadalon.

Persze adódik a kérdés: mi történik, ha alaki elveszíti az uralmát az autója felett és belecsapódik a tömegbe?

 Valószínűleg sokan életüket vesztenék, ugyanis a nézőket és a száguldozó gépeket mindössze egy kis padka választja el egymástól - derül ki a Metropol cikkéből. 

Addig senki sem gondol bele a veszélybe, míg meg nem történik a tragédia

– folytatta Ádám.

"Mivel elég sötét a terület, ahol a verseny folyik, ezért simán lehet belőle baleset. Ráadásul többször is előfordul, hogy egy-egy indulás előtt még a nézők egyik oldalról a másik oldalra átrohangálnak a kocsik előtt. Ha szervezettebb, biztonságos keretet adnának a versenynek, akkor mindenki jól járna" – zárta gondolatait a sofőr.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!