Krimi

2023.05.07. 18:15

Drámai videón, ahogy oltják az égő társasházat Zalaegerszegen

Egy társasház gyulladt ki.

Forrás: zaol.hu

Hatalmas tűz volt egy társasházban Zalaegerszegen, a Holub József utcában. A lángok egy földszinti lakásban csaptak fel, ahonnan a tűz átterjedt az emeletre és a tetőtérre, ami teljes terjedelmében lángolt – írja a zaol.hu.

Több mint húsz embert kellett kimenekíteni az otthonából, nyolcan enyhe füstmérgezést szenvedtek. 800 négyzetméteren égett a tetőszerkezet. Oltásbiztonsági okokból a szomszédos lépcsőházakból is ki kellett költöztetni a lakókat. Az első vélemények szerint 24 lakás vált lakhatatlanná, s 70 lakó egyelőre nem térhet vissza az otthonába. 

Forrás: zaol.hu

Az oltást a zalaegerszegi, a pacsai, a körmendi, a lenti hivatásos, valamint a kemendollári önkéntes tűzoltók végezték, akik a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett és egy zalaegerszegi vízszállító segítségével dolgoztak. Az egységek három víz- és két létrasugárral, egy vízágyúval oltották el a lángokat, és a rendőrséggel együttműködve körülbelül húsz főt menekítettek ki az épületből.

A katasztrófavédelem az alábbi videót osztotta meg az oltásról:

További helyszíni videó ebben a cikkben látható, ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!