Krimi

2023.04.02. 05:55

Európa legkeresettebb bűnözője volt egy magyar nő, 11 év után elfogták

Dominikán találták meg.

Forrás: police.hu

A debreceni nő, nem volt kispályás: hazánkban pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt eredetileg 

 

több mint 15 év szabadságvesztésre ítélték távollétében, miután közel két tucat bűncselekmény során társaival közösen mintegy 520 millió forintos kárt okoztak a sértetteknek.

 

A debreceni, D. Andrea szakterülete a banki kapcsolatok és a hitelcsalás volt, de legnagyobb dobása egy árucsalási ügy volt 2012-ben:

 

akkor egyetlen bűntársával csak papíron létező gabona eladásával több mint negyedmilliárd forintot kerestek. 

 

Ez volt az utolsó ismertté vált bűncselekménye, mielőtt 2012 tavaszán nyomtalanul  eltűnt a hatóságok elől. Távollétében az említett könyvelőpárossal közösen elkövetett bűncselekmények miatt pénzmosás bűntettében is bűnösnek mondták ki. Csak ebben az ítéletben 6 év végrehajtandó szabadságvesztést róttak ki rá.

 A magyar és a külföldi  bűnüldöző szervek kitartó munkával ellenőrizték a körözött személlyel kapcsolatba hozható információkat, és a kontinenseken átívelő nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a keresett nő tartózkodási helye pár hete ismertté vált. 

 

Így sikerült a dominikai rendőröknek 2023. március 26-án elfogni Punte Cana városában. Azóta letartóztatásban van, és már át is szállították Spanyolországba, ahol arra vár, hogy megtörténjen Magyarországnak történő átadása.

 

Elfogása jó példa arra, hogy a rendőrség soha nem adja fel még a hosszú ideje bujkáló bűnözők felkutatását sem - írja a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában