Krimi

2023.03.18. 04:05

Fordulat: vádlott lett Szilágyi Liliánából

Szilágyi Liliána 2021 decemberében beszélt először arról, hogy édesapja gyermekkorától kezdve bántalmazta. Most megszólalt az egykori úszó ügyvédje és elmondta hogy áll az ügy.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Tart a nyomozás az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána bántalmazási ügyében, a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Mandiner kérdésére annyit közölt, hogy továbbra is kapcsolati erőszak vétség gyanújával nyomoznak – szakértők bevonásával, abban az ügyben még nem történt meg a gyanúsítás - írja a Mandiner.

Szilágyi Liliána 2021 decemberében beszélt először arról, hogy édesapja gyermekkorától kezdve fizikailag, mentálisan és szexuálisan is bántalmazta. Szilágyi Zoltán tagadta a vádakat és pert kezdeményezett lánya ellen. Az apa által indított személyiségi jogi per tavaly szeptemberben kezdődött, az első tárgyaláson Liliána vallomása alapján az eljáró bíró feljelentést tett. 

A rendőrségi nyomozás tehát egyszer már lezárult, majd elindult, a Szilágyi Zoltán által becsületsértés miatt kezdeményezett magánvádas eljárásban pedig Liliána vádlott lett

– összegezte a történteket.

A jogász azt is részletezte, hogy ebben az eljárásban egyetlen lehetőség van arra, hogy a vádlott védekezhessen: a valóságbizonyítás. Ha a vádlotti oldal tudja bizonyítani, hogy azok az állítások, amelyeket ő nyilvánosságra hozott, megfelelnek a valóságnak – és a bíróság úgy értékeli, hogy ez jelentős magánérdeket vagy közérdeket szolgál –, akkor szabadulhat a büntetőjogi következmények alól.

Keviczki István ezúttal a Mandinernek elmondta, 

Szilágyi Liliána nem akart jogi eljárásokba bonyolódni és azt sem, hogy az édesapját meghurcolják. Sokszor elmondta, a családon belüli erőszakra akarja felhívni a figyelmet, és szeretne az áldozatok arca, hangja lenni. 

Azzal azonban, hogy az édesapja elindított ellene egy magánvádas pert, őt és önmagát is bevonta ezekbe az eljárásokba.

Liliána tehát jelenleg vádlott, de nyilván nem akart elítéltté válni egy olyan ügyben, amelynek ő a sértettje

– mondta az ügyvéd.

A teljes cikket ide kattintva lehet elovasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!