Durva

2022.05.24. 08:37

Legalább száz ember esett egymásnak az utcán Kerepesen, lövések is dördültek (videó)

Három ember megsérült.

Két család tagjai összeverekedtek Kerepesen: legalább százan „feszültek egymásnak”, és lövések is dördültek – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kedden a police.hu oldalon.

Hárman megsérültek, három embert pedig őrizetbe vettek a rendőrök, miután a két család tagjai összeverekedtek a kerepesi Gyár utcában szombat este – írta a PMRFK.

Miután sikerült szétválasztani az embereket, a rendőrök golyóálló mellényt öltöttek, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el, és többszöri felszólításra sem működtek együtt.

Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték a helyszínre, amely elfogta az addig a házban bujkálókat.

A három előállított férfit fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek – áll a rendőrségi közleményben.

A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak és fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverekről van szó – szemlézte a közleményt az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!