Ülni fog

2022.04.29. 06:50

Tizenhárom évet kapott a csorvási anyagyilkos

A csütörtökön megtartott tárgyaláson jogerős ítéletet hozott a Gyulai Törvényszék.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében – derül ki a Beol.hu cikkéből.

A vádirat szerint az akkor 42 éves férfi az édesanyjával élt, aki ragaszkodott hozzá, és gondoskodott fiáról, de ki is sajátította, és teljesen az irányítása alá vonta. Bár V. G. szeretett volna már elköltözni, ezt a nő nem engedte, így az érzelmi feszültség egyre fokozódott benne.

2020. július 16-án reggel az édesanya a számítógép előtt ült, amikor a vádlott elkérte tőle orosházi lakásaik albérlőinek a telefonszámát. Az asszony szóvá tette a fiának, hogy „miért nem tud várni?”, majd miközben felírta egy cetlire a telefonszámokat, a vádlott által flegmának ítélt megjegyzéseket tett.

A férfi ezen feldühödött, és körülbelül tízszer megütötte a sértettet, aki az ütések hatására a földre esett. A vádlott ezután magához vett a konyhából egy disznóvágáskor használatos kést, majd visszatért a szobába, és ötven alkalommal megszúrta a sértettet, aki belehalt a sérüléseibe.

Ezek után a holttestet az udvaron ásott gödörbe temette. Nem sokkal később – miután arra a következtetése jutott, hogy nem tudja megúszni a gyilkosságot – elment a rendőrségre, és ott beismerő vallomást tett.

V. G.-t 13 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték. A bíróság rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, valamint az előzetes fogva tartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezte továbbá a vádlottat az eljárás során felmerült 1 millió 140 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. 

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!