Erőszak

2021.12.04. 08:01

Dráma Hódmezővásárhelyen: gyerekeivel menekült a rendőrök elől a családapa, szörnyű baleset érte őket

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki gyerekeivel menekült rendőrök elől és balesetet szenvedtek.

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki édesanyjuktól erőszakkal vette vissza láthatáson lévő kiskorú gyermekeit, majd a rendőrök elől menekülve szenvedett közúti balesetet – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a férfit kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés és társtettességben elkövetett magánlaksértés vétségével vádolják

A férfi és élettársa kapcsolatának megszakadását követően a három- és hatéves lányaik felügyeltét a bíróság az apjuknak ítélte. 2019. december 6-án a nő – a vádlottal egyeztetve – hazavitte két lányát édesanyja lakásába. Másnap a nő azzal hívta fel korábbi élettársát, hogy a kislányok nem akarnak délben hazamenni, vele szeretnének maradni.

A férfi délután 3-kor a testvérével megjelent a társasház előtt. Előbb telefonon követelte vissza a gyerekeket, majd a lépcsőházba bejutva, a lakás ajtaját ököllel verték és berúgták.

Az apa a lányait a hóna alá kapva indult kifelé, félrelökve az útból a nagymamát, akinek még a hátába is belerúgott.

A férfi a helyszínre érkező rendőrök elől menekülve a gyerekeket autója hátsó ülésre ültette, oda ő is beszállt, majd testvére a rendőrautót a füves útpadkán kikerülve nagy sebességgel elhajtott. 

A városban 100 km/h, a települést elhagyva pedig 180-200 km/h sebességgel ment, míg egy körforgalomba érkező autónak ütközött. 

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a kislányokat a vádlottak nem gyermekülésben szállították, nem voltak övvel bekötve és az időjárásnak megfelelően felöltöztetve sem. Az átfázott gyerekeket az intézkedő rendőrök takarták be plédekkel.

A történtek a kislányoknak súlyos érzelmi megrázkódtatást okoztak, ehhez hozzájárult az is, hogy az esetet követően a vádlott hónapokig nem engedte őket az édesanyjukkal találkozni.

Az apa testvére ellen társtettességben elkövetett magánlaksértés vétsége miatt emeltek vádat – közölte az ügyész a Bors cikke szerint.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!