Felfoghatatlan

2021.11.25. 07:30

Kegyetlenség: leszúrta szomszédja macskáját egy karácsondi férfi

Brutálisan végzett vele, a gazdája rajtakapta, ahogy kidobja a véres tetemet.

Egy férfi bosszúból brutális módon megölte a szomszédja macskáját,

mert azt hitte, hogy az állat megette a tengerimalacait.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat vele szemben.

Egy júliusi napon egy nem beazonosított szúró eszközzel végezte ki a férfi a szomszédos családi házban lakó középkorú pár házi macskáját.

Az állatot egy menhelyről hozták el, szeretettel gondozták, jól tartották, állatorvoshoz is jártak vele. A macska gazdája rajtakapta a szomszédját,

hogy kedvence véres tetemét bedobja a saját szemeteskukájába.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű, középkorú férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ugyanakkor a vádemelés után a Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága is fellépett a férfivel szemben, mivel a cselekményével megszegte az állatvédelmi törvény szigorú rendelkezését, mely szerint állat életét elfogadható ok, vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad.

A Heves Megyei Főügyészség keresetlevél benyújtásával pert indított a férfi ellen annak érdekében, hogy a polgári bíróság három évre tiltsa el őt az állattartástól – írja az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!