brutális fájdalom

2021.10.27. 09:57

Vérfagyasztó részletek: munkagép vágta le egy férfi ujjait egy miskolci gyárban

Egy miskolci csomagolóanyag gyárban több munkavédelmi előírást is megszegtek, ami miatt az egyik munkásnak több ujját levágta az egyik gép. A bíróság ítéletet hozott a telephely vezetőjével szemben.

Forrás: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Egy csomagolóanyag gyártásával foglalkozó cég miskolci telephelyén 2019 nyarán, egy egyedi gyártású, házilagos kivitelezésben gyártott, mechanikusan állítható, elektromos hengersáncoló géppel dolgozott a férfi, amin nem volt semmilyen védőburkolat nem volt.

Munka közben a férfi bal kezének négy ujja a hengerek közé került, a mozgó kések pedig azonnal levágták az ujjak felső részét.

A férfi segélykiáltásait az egyik kollégája hallotta meg, aki a gépet az asztallap alá tett kapcsolóval tudta leállítani, mivel vészleállító sem volt rajta.

Ezek után csak úgy tudták kiszabadítani a férfi kezét, hogy a hengereket az ellenkező irányba forgatták.

A bíróság a cég vezetőjét és egyben karbantartóját foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a férfi büntetlen előéletű, jelentős kártérítést fizetett a munkásnak, aki megbocsátott neki. Az ítélet jogerős – írja az Origo.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!