Bulvár-celeb

2021.10.02. 08:57

Gyászol Gyulaj: hat gyerek maradt félárván a faluban

Fekete nap volt a csütörtök Gyulajon. Tragikus karambolban halt meg a falu három fiatal lakója és egy másik haláleset is megrázta aznap a településen élőket.

Forrás: teol.hu / Mártonfai Dénes

A 65-ös úton, Som és a daránypusztai elágazás közötti útszakaszon történt csütörtöki balesetben három gyulaji férfi vesztette életét, amikor személyautójuk – eddig tisztázatlan körülmények között – összeütközött egy teherautóval. Az autóban öt gyulaji férfi utazott, a legfiatalabb tizenhét, a legidősebb huszonhét éves volt – írja a teol.hu.

Selmeci László, Gyulaj polgármestere a Tolna megyei hírportálnak elmondta, hogy az autóban utazók mindannyian Siófokon dolgoztak az építőiparban. Aznap reggel is munkába indultak, amikor a baleset történt. Akik hátul ültek az autóban, mind meghaltak, de a két túlélő állapota is válságos: komoly sérüléseik vannak, sajnos még mindig kétséges, hogy felépülnek-e.

Az autóban utazók valamennyien fiatalok voltak. Az egyik elhunyt kétgyermekes édesapa, az egyik túlélő pedig – akit súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállítottak kórházba – élettársával éppen gyermeket vártak.

– Nagy szomorúság, ami történt velük, hogy hármójuknak így ért véget az élete – mondta Selmeci László. – A csütörtöki nap maga volt a tragédia Gyulajon, és nem csak e szörnyű baleset miatt. Az egyik, önkormányzatnak dolgozó fiatalasszony ugyanis tüdőembóliát kapott, és pillanatok alatt elhunyt. Ő négy gyermeket hagyott hátra…

Az autó minden utasa kizuhant a kocsiból. A két túlélő életéért még mindig küzdenek
Fotó: police.hu

 

A település vezetője hozzátette: a közlekedési balesetben elhunytak családjainak – polgármesteri jogkörénél fogva – egyenként százezer forint temetési támogatást folyósít az önkormányzat, valamint rendkívüli segélyt is adnak a számukra, amennyire szükségük van. Az önkormányzat természetesen a kórházba került gyulajiak családjait is támogatja.

A faluban péntek este mind a négy elhunyt emlékére gyertyagyújtást tartottak, ahol szinte a település minden lakója lerótta kegyeletét.

Az egész falu megrendült és búcsúzik
Fotó: teol.hu / Mártonfai Dénes

A teol.hu információi szerint az autóban utazó férfiak mindannyian szerény körülmények között éltek a családjaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában