Krimi

2021.09.29. 12:46

Brutális: téglával verte szét az eladónő fejét a mezőpeterdi rabló

Németországban is rátámadt már egy emberre, az az áldozat meg is halt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék szerdán annak a férfinek az ügyében, akivel szemben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat. A támadó téglákkal teletömött hátizsákkal ütötte meg egy nő fejét.

Egy 25 éves férfi Németországból költözött haza Magyarországra. A szülei házában élt, állandó munkahelye és rendszeres jövedelme nem volt, emellett gyakran fordult meg a kocsmákban, ahol rendszerint mindig lerészegedett. Egy tavalyi tavaszi napon, március 24-én délután rájött, hogy pénzhez kell jutnia és ezért rabolni fog.

Magához vett egy plüss gyermekhátizsákot. Beletett három tégladarabot, aztán kerékpárra ült és eltekert Mezőpeterdre, ahol egy dohányboltot szemelt ki magának.

A terve az volt, hogy akár erőszakkal is, de megszerzi a bevételt. Ugyanúgy akart bűncselekményt elkövetni, mint ahogy azt korábban már megtette Németországban, ahol egy embert meg is ölt.

A járványhelyzet miatt a dohányboltban csak egy vásárló lehetett. A férfi tudta ezt, úgyhogy megállt az üzlet előtt. Megvárta, amíg kijött a vásárló, aztán bement és az eladótól cigarettát kért.

Amikor az előadó megfordult, hogy levegye a dohányt a polcról, a férfi a tégladarabokkal teli hátizsákkal erőteljesen megütötte a nő fejét, aki ettől a földre zuhant.

A férfi odalépett a földön fekvő áldozatához és a téglákkal megpakolt hátizsákkal újra lecsapott. Többször és erősen megütötte a fejét.

A nő nem vesztette el az eszméletét. Folyamatosan próbált védekezni, ezért a férfi a hátizsákot hátrahagyva pénz és cigaretta nélkül kiszaladt az üzletből, és a kerékpárral elmenekült.

Egy összehangolt akció keretében Sápon fogták el. A rokonok először tagadták, hogy a házukban lenne, de amikor a rendőrök átkutatták a házat, egy ajtó mögött megtalálták a bujkáló támadót.

A nő megúszta több nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel, de a szakértők szerint az elkövetés eszközére, a bántalmazás intenzitására és a sérült testtájékára tekintettel reális esélye volt, hogy súlyosabb, életveszélyes sérülése lesz, és bele is halhatott volna.

Az ügyészség szerint a férfi 2020. február 24. és február 26-a között Németországban hasonló módszerrel követett el bűncselekményeket.

A vádirat kiemeli, hogy február 24-én egy vászonzacskóba csomagolt tégladarabbal úgy megütötte egy ember fejét, hogy összeesett, és március 3-án a kórházban meg is halt.

A férfi 100 eurót zsákmányolt. Amikor a Németországban elkövetett bűncselekmények miatt a Hannoveri Bíróság M. I.-vel szemben európai elfogatóparancsot bocsátott ki, a férfi elmenekült, hazaköltözött Magyarországra.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíró ítélje életfogytig tartó szabadságvesztésre a visszaeső támadót. Az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indult ügy tárgyalása szerdán folytatódik Debreceni Törvényszéken – írja az Origo.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában