Bulvár-celeb

2021.06.30. 16:15

Döbbenten gyászol Tarpa – napokkal korábban végezhetett orvosukkal és családjával a szén-monoxid

Egy egész falu gyászolja Dr. Munther Q.-t, Tarpa háziorvosát. A palesztin férfi, szír felesége és két kisfia holttestét egy budapesti, hatodik kerületi lakásban találták meg, már napok óta ott halottak lehettek. A falu döbbenten gyászol.

Forrás: szon.hu / Bodnárné Varga Éva

Fekete zászló lobog a takaros Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpa háziorvosi rendelőjén és polgármesteri hivatalán is, miután reggel szörnyű hírre ébredt a község: közkedvelt háziorvosukat, a perzsa származású, mindenki által mélyen tisztelt Munther Q.-t,a feleségét, Nisreent, és két tündéri kisfiukat, a 7 éves Amirt és az 5 éves Imámot is holtan találták egy VI. kerületi lakásban, miután eltűntként keresték őket. Kiderült, hogy szén-monoxid mérgezés végzett velük – írja a Bors.

Eltűntként keresték már a férfit, így jutottak el a fővárosi lakáshoz
Fotó: Bors

Büszkék rá a falu lakói

A Gázából Magyarországra költözött Munther már hosszú évtizedek óta volt Tarpa háziorvosa, a férfi a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdött minden egyes nap. Családja mellett munkájának élt:

már itt végezte az orvosit, kiválóan beszélt magyarul, csak jót lehet róla mondani

– mondta a Borsnak Anna néni.

– Itt mindenkit ő és a helyettese oltott, a szívét-lelkét beletette a munkájába, büszkék voltunk rá, hogy ilyen kiváló ember az orvosunk – szögezte le a tarpai asszony. Két éve azonban, amikor nagyobbik fia, Amir iskolás lett, Budapestre költöztek a családdal, onnantól Munther ingázott:

a hétköznapokon tovább harcolt a vírussal Tarpán, hétvégenként pedig rohant Pestre, a családjához, akik egy ízlésesen berendezett lakásban éltek a VI. kerületi Jókai utcában. A férfi sosem késett, mindig időben jelent meg a munkahelyén, ezért is ijedtek meg, amikor a legutóbbi családi látogatás után nem vette fel Tarpán az ügyeleti műszakját.

A település saját halottjának tekinti az orvost és a családját
Fotó: Bors

Redőnyön keresztül látták meg a szőrnyűséget

Kollégáinak és jó barátjának, a tarpai polgármesternek is furcsa volt, hogy Munther aznap nem érkezett meg: még csak nem is késett soha, ezért azonnal odaküldtek valakit a belvárosi lakáshoz. Ott azonban hiába kopogtak, senki nem nyitott ajtót.

Aki tehette ott volt a megemlékezésen. Döbbenten gyászol a település
Fotó: szon.hu / Bodnárné Varga Éva

 

– A szomszédot kérdezték, hogy elutaztak-e, hisz a rokonaik külföldön laknak, de ő mondta, hogy nem hiszi, mert a rács nyitva volt az ajtajukon – mesélte a belvárosi lakás egyik lakója. Ezután a rendőrségnél is bejelentették a család eltűnését.

Úgy tudjuk, hogy az aggódó kollégák kérésére már rendőrök mentekik ki, akik egy hátsó ablakon benéztek a redőnyön keresztül, és akkor látták meg a testeket a szobában

– mondta szomorúan az ott lakó asszony. Ezután tűzoltók is érkeztek a helyszínre, akik betörték az ajtót, de már csak a négy holttestet találták meg. Vélhetően már napok óta ott halottak voltak. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, többen egy rossz bojlerre gyanakszanak. A pesti ház lakóit is mélyen lesújtották a történtek.

– A hölgy nem beszélt magyarul, de mindig mosolygott, mindenkivel kedves volt, ahogyan a férje is. A gyerekek pedig tüneményesek és jól neveltek voltak. Pár napja még a közösségi oldalán büszkélkedett a doktor úr a nagyfia kitűnő bizonyítványával. Imádta a gyerekeit és a feleségét, a két kicsiről nevezte el a vállakozását is

– tette hozzá.

A kicsik óvónénije is összetört a tragikus hír hallatán:

– Imam hozzánk járt, itt tanult meg magyarul. Mindenki kedvence volt, fantasztikusan nevelték a szülei, ahogyan a testvérét is. Felfoghatatlan, ami történt – mondta a könnyeivel küszködve a pedagógus.

A falu orvosáért égnek a gyertyák
Fotó: szon.hu / Bodnárné Varga Éva

Gázai rokonait összeroppantotta a hír

Nincs olyan ember, aki ne szerette volna őket

– mondta szomorúan Kálmán.

– A végsőkig dolgozott, ügyelt, mindenkinek segített. Pótolhatatlan veszteség és tragédia ez az egész településünknek – szögezte le a férfi, akinek a háziorvosa is volt a családapa. Úgy tudjuk, a település polgármestere is összetört, Munther ugyanis jó barátja volt:

– Tarpa Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az esetről nem kíván nyilatkozni, az egész települést mélyen megrendítették a történtek. Tarpa Nagyközség Önkormányzata a háziorvost és családját saját halottjának tekinti

– közölték szűkszavúan.

A tarpaiak szerda este gyertyagyújtással emlékeztek meghalt háziorvosukra. Több százan gyújtottak gyertyát érte. A helybeliek a Facebookon is megrendülten búcsúztak:

– Felfoghatatlan, angyalok őrizzék az álmotokat!

– Nagyon szeretetre méltó ember és orvos volt.

– Hatalmas veszteség, mint ember és orvos egyaránt. Nyugodjanak békében!

– Nyugodj békében a Családoddal együtt, Munther!

Gázában élő családja sokkos állapotban van:

– Istenem, ahogy nagybátyám halálának a fájdalmát a szívembe ültetted, vezesd őket a mennyekbe – írta összetörten unokaöccse, aki azt is megírta: a temetésről majd akkor döntenek, ha lezárul a magyarországi eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!