Időjárás

2017.09.24. 23:26

Hétfőn sem ússzuk meg szárazon

Eső főleg nyugaton várható, de teljes egészében sehol nem zárható ki.

Az előttünk álló éjszaka keleten változóan, nyugaton többnyire erősen felhős, időnként borult idő valószínű. Gyenge eső inkább csak a nyugati tájakon fordulhat elő néhol. Több helyen – főként északkeleten – erősen párássá válhat a levegő, itt-ott ködfoltok is kialakulhatnak, ezek azonban napfelkelte után gyorsan oszlásnak indulnak majd. A keleti, északkeleti szél gyenge marad. 7 és 12 fok közé hűl a levegő reggelre.

Hétfőn napközben változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt számíthatunk. Ugyanakkor délelőtt elsősorban északnyugaton, majd délután délkeleten erősen felhős, illetve borult tájak és időszakok is előfordulhatnak. A Kisalföldön egy-két helyen, míg délután a Dél-Alföldön elszórtan számíthatunk kisebb eső kialakulására. A keleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. Kissé erősödik a nappali felmelegedés mértéke, délutánra 16 és 21 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize 14,5, a Velencei-tó és a Fertő 14, a Tisza-tó 17 fokos.

A Duna vizének hőmérséklete Dunaújváros fölött 13 és 14 fok között alakul, a déli folyószakaszon pedig 15 fokos.

A Tisza Tiszabecsnél 13,5, Tokajnál 17, Szolnoknál 13 és Szegednél 17,5 fokos.

A horvátországi Adrián hétfőn esős lesz az időjárás, 13 és 21 fok között alakul a hőmérséklet. A tenger vize a horvát partoknál 24 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!