Év gyára

2018.09.24. 16:55

Keresik Magyarország legjobb gyárait

Pályázati anyagaikat november 16-ig nyújthatják be kilenc kategóriában a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: SeventyFour

Idén – több rangos szakmai szervezettel együttműködve – negyedik alkalommal hirdeti meg a GyártásTrend technológiai magazin és kiadója, a PPH Media az Év gyára versenyt – számolt be róla a profit7.hu.

A verseny célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát, és a meghirdetett kategóriák győzteseit. Az összetett, Év gyára díjat külön ítélik oda a hárommilliárd forint alatti, a három és tízmilliárd forint közötti, valamint a tízmilliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek legjobbjának.

A 2017-es megméretésen a Robert Bosch Power Tool Kft., a Simon István Műanyagfeldolgozó és a GIA Form Kft. nyerte el az Év Gyára összetett díjakat a különböző árbevételű kategóriákban, de több évben díjazott lett az Aventics Hungary Kft., a Sanofi Veresegyházi Telephelye és a GIA Form Kft. is.

A kétfordulós, összesen hat hónapot felölelő megmérettetésre a tapasztalatok szerint a gyártó vállalatok nem csak azért jelentkeznek, mert így visszajelzést kaphatnak az iparágon belüli és a gyártó szektor egészében betöltött pozíciójukról, de többek között employer branding eszközként is alkalmazhatják a címet, amely a mai kiélezett munkaerő-piaci helyzetben nagy előnyt jelent számukra.

A 2018-as versenyre is kilenc, köztük legjobb menedzsmentfolyamatok, termelés, energiahatékonyság és ipar 4.0 kategóriákban nevezhetnek a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok, az Év gyára Gyára díjat pedig az a gyártóegység nyerheti, amely több kategóriában a shortlistre került, és legalább egyben az első helyen végzett.

A kétfordulós verseny első szakaszában a pályázati adatlapok kiértékelését a verseny szakmai partnere, a Process Solutions Group (PS) csapata végzi. Ezt követően a második körben a PS szakértő csapata helyszíni validálást végez, végigjárja a shortlistre került cégeket, hogy a kérdőíven szereplő információkat személyes dokumentációval is megerősítse.

Ezen eredményeket aztán az ipari szektorban elismert szakemberekből álló zsűri előtt prezentálják. A végső döntés a szakmai grémiummal történő egyeztetést követően születik meg, az eredményhirdetés pedig egy tavaszi gálavacsora keretében zajlik. Nevezni folyamatosan lehet az Év gyára weboldalon, a pályázatok beadásának határideje: 2018. november 16.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában