Pozitív értékelés

2018.04.21. 09:45

Iparszövetség: javítani kell a versenyképességet, folytatni kell a bérfelzárkóztatást

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) a vállalkozások versenyképességének javítását, a bérfelzárkóztatás folytatását, a munkaadói közterhek további mérséklését tartja szükségesnek - nyilatkozta Vadász György ügyvezető elnök, miután az érdekképviselet elnöksége foglalkozott a kis- és közepes vállalkozások (kkv) helyzetével.

A munkaadói szervezet vezetője az ország érdekének nevezte, hogy a magyar vállalkozások versenyképessége ne csak belföldön javuljon, de a kkv-k a nemzetközi piacon is eredményesen jelenjenek meg.

A testület pozitívnak értékeli az elmúlt évek gazdasági bővülését, a szektor versenyhelyzetének javulását, a bérek érzékelhető növekedését, a bérterhek enyhe csökkentését, de várják a vállalkozói közterhek további mérséklését, az adminisztrációs terhek érzékelhető csökkentését is – sorolta.

Felidézte, hogy a Magyar Iparszövetség támogatta korábban is a magyar munkavállalók bérének felzárkóztatását, és abban bíznak, hogy 2018-ban a gazdálkodási, költségvetési helyzet lehetőséget ad a munkáltatói terhek további csökkentésére, ami hozzájárul a bérek, jövedelmek újabb emeléséhez.

Szerinte a magyar keresetek emelkedése, a versenyképesség javítása, az üzleti környezet kedvező alakulása arra késztetheti a fiatalokat, hogy Magyarországon boldoguljanak. „Azt látni kell, hogy a fejlett országokban még mindig magasabbak a bérek, mint a itthon, de a külföldön dolgozó magyar fiatalok nem olyan körülmények között élnek, mint szülőföldjükön. Azt szeretnénk, hogy ezek a fiatalok, akikre a jövőt lehet építeni, érezzék, hogy van jövőjük idehaza” – mondta Vadász György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában