Az Ismeretlen ismerős

2020.10.22. 10:47

Fővárosi kirándulásra hívják a magyarokat a hosszú hétvégén

Az Ismeretlen ismerős – Budapest, ahogy még sohasem láttad! című élményprogramot a Facebookon hirdették meg az előttünk álló napok szabadidős ajánlataként, a példaértékű kezdeményezés jellegzetes szolgáltatók, élménypontok összefogásából született.

Forrás: Shutterstock

„Egy ismeretlen ismerős, akit ezer közül is felismernénk, akivel számtalanszor találkoztunk, mégis minden alkalommal rabul ejt a szépségével. Ez Budapest, egy titkokkal teli, vonzó nagyváros, mely ezen az őszön is arra csábít, hogy szorosabbra fűzzük vele a kapcsolatunkat!” – így hozza hangulatba az érdeklődőket az a vadonatúj kezdeményezés, amelyben a magyar fővárosba hívják felfedezőútra a belföldi turistákat – idézi a Magyar Nemzet.

Ahogy azt a miniszterelnök többször hangsúlyozta: Budapest turizmusának koncepcióváltásra van szüksége, ez az ágazati szereplők túlélésének záloga. Mivel eddig európai viszonylatban is példátlanul magas, csaknem teljes volt a fővárosi szállodák kitettsége a beutazó turizmusnak, Orbán Viktor szerint a külföldiekre szakosodott vállalkozásoknak át kell fókuszálniuk az üzletpolitikájukat a magyarokra, akik stabil forgalmat jelenthetnek, ha rájuk szabják az árakat, a szolgáltatásokat, és azokat vendégcsalogató belföldi kampányokkal kellően vonzóvá teszik.

A főváros lélekben elveszítette a belföldi vendégeit, holott nélkülük nincs esély a túlélésre. Ezért azon kell dolgozni, hogy a belföldi turistákat meggyőzzék: érdemes Budapestre jönni. Hívni, várni kell a magyar vendégeket – erről a kormányfő után a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója beszélt nyilatkozatában.

Guller Zoltán jelezte, hogy aktív az állami turizmusmarketing: jelenleg is futnak a belföldi utazásokat ösztönző kampányok.

Ezt az irányt ragadja meg az előrejelzések szerint kirándulóidővel érkező nemzeti ünnep napján este 7 órától, illetve a hétvégén egészen hétfő estig nyolc ismert fővárosi turisztikai szereplő, amelyek precedens jellegű meghívással élnek a lakosság felé.

Nem könnyű a budapestiek dolga, mert a városvezetés érdemi segítsége nélkül a piaci válság idején nehezebb helyreállítani a vidéki vendégek megtépázott bizalmát. Ezért is figyelemre méltó a kifejezetten nekik szánt, sokaknak eddig elérhetetlennek tűnő ötcsillagos szállodai élmény lehetősége a budapesti belvárosban, amelyhez szórakoztató és tartalmas felfedező sétákat, kultúrát, fürdőlátogatást, dunai hajózást, gasztrokalandokat kínálnak az alkalmi városlátogatáson – fogalmaz a Magyar Nemzet.

A tematikus gyalogos túrákat szervező ImagineBudapest, a Kempinski Hotel Corvinus, a Gellért fürdő, a Gerbeaud kávéház, az Émile étterem, továbbá a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, a Ludwig Múzeum, illetve a Kincsem Park összefűzött programjaiból mindhárom napra találhatnak tartalmas időtöltést az érdeklődők, akik a szolgáltatók honlapján részletesen is megismerhetik az ajánlatokat – sorolták a programokat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában