Megbecsülés

2023.06.02. 13:37

Hatszázalékos nyugdíjemelés jön januárban, de még idén is lehet újabb növelés

Jövőre közel ötszázmilliárdot fordít a kormány a nyugdíjasok extra juttatásaira.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt megugrott infláció mértékét 2024-re jelentősen csökkentjük, éves szinten hat százalékkal számolunk, ezért januárban ennyivel, vagyis hat százalékkal nőnek a nyugdíjak. A kormány tehát a háborús időkben is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést – mondta a Magyar Nemzetnek az államháztartásért felelős államtitkár.

13. havi nyugdíjat jövőre is folyósít a kormány, mégpedig teljes és emelt összegben. A kifizetésre a szokásos időpontban, február elején kerülhet sor. A több mint 2,5 millió jogosult 13. havi nyugdíjára összesen 449 milliárd forintot fordítunk

– mondta Banai Péter Benő, majd kitért arra, hogy ha a gazdasági folyamatok a kormány várakozásai szerint alakulnak, akkor a nyugdíjasok a jövő esztendő végén nyugdíjprémiumot várhatnak. Erre a célra el is különítettek húszmilliárd forintot.

Az államtitkár aláhúzta:

a kormány folyamatosan nyomon követi az infláció alakulását, s ha erre szükség lesz, novemberben, adott esetben még előtte is korrigálja a nyugdíjakat.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában