Testületi ülés

2023.05.19. 12:47

Varga Mihály: a kormány kiáll a magyar bankszektor mellett

Mindent megtesznek azért, hogy az ukrán fél mihamarabb visszavonja az OTP Bankot alaptalanul diszkrimináló döntését - írja a Magyar Nemzet.

Mw

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó Igazgyöngy '98 Kft. mintegy másfél milliárd forintos beruházással kialakított kötszergyártó üzemének átadásán a Somogy vármegyei Csákányban 2023. május 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

A magyar bankrendszer a romló nemzetközi környezetben is képes jól teljesíteni – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Bankszövetség Testületi Ülésén. A pénzügyminiszter hozzátette: 

a kormány kiáll a magyar bankszektor mellett, mindent megtesz azért, hogy az ukrán fél mihamarabb visszavonja az OTP Bankot alaptalanul megbélyegző és diszkrimináló döntését.

A gazdaság nem tudna olajozottan működni megfelelő bankszektor nélkül, de a bankszektor sem lehet eredményes jól teljesítő gazdaság nélkül – jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta: a kedvező munkaerőpaci adatok, a tartósan 4,7 milliós munkavállalói létszám és a 4 százalékos munkanélküliség jelzik, hogy a magyar gazdaság a háborús időkben is helytáll. 

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában