Jó hír

2023.04.08. 15:59

Idén nyáron is lesz közvetlen vonatjárat az Adriára

Az Adria InterCity éjszakai járata, amely fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival közlekedik, idén nyáron is összeköti Budapestet Splittel – közölte a MÁV-START szombaton az MTI-vel.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat 

június 9-től szeptember 30-ig hetente háromszor közlekedik.

Újdonság lesz a tavalyi évhez képest, hogy 

a vonat június 17-ig az előszezonban, majd augusztus 28-tól az utószezonban is hetente háromszor közlekedik. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity.

Emlékeztettek, a járatot 2021-ben a járványhelyzet ellenére is 5500 utas vette igénybe, ám 2022-ben, 11 900 utazóval, megduplázódott az utazásszám. Csaknem 4300 utas a magasabb kategóriájú, komfortosabb hálókocsikba váltott jegyet – tették hozzá.

Az InterCity Split központjába érkezik. A 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, az utasok nyugalmát idén a határellenőrzés sem zavarja meg. A járat minden kocsija légkondicionált, a fülkékben konnektorok is találhatók.

Az Intercity Budapestről 18.45-kor indul és a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt. Splitbe 9.44-kor érkezik. Visszafelé, Splitből 17.55-kor indul, Budapestre másnap 9.35-re érkezik.

Az IC-re Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni, illetve hazafelé leszállni.

További részletek IDE kattintva olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában