Egész évben

2023.04.02. 11:05

A Mátra24 nevű új közös napijeggyel utazhatnak a Mátrába kirándulók

Egész évben megvásárolható, új közös napijegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport a Mátrába kirándulóknak – tájékoztatta a társaság vasárnap az MTI-t.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A MÁV-Volán-csoport tájékoztatása szerint 

a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a tavaszi szünet idejére, április 6. és 11. között.

A Mátra24 jegy az érvényességen belül korlátlan utazásra ad lehetőséget vonattal a Budapest-Keleti-Hatvan-Gyöngyös és a Hatvan-Pásztó-Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak a vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva.

A 24 órán át érvényes jegy teljes áron 3900 forintba, 26 éven aluliaknak 2600 forintba kerül.

A közleményben felidézték, hogy a térség közösségi közlekedésének fejlesztéséhez kapcsolódóan 2022 decemberében a MÁV-Volán-csoport több menetrendi módosítást is bevezetett.

A Mátra InterRégióval új óránkénti közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Budapest és Gyöngyös között. Ezekhez a vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így a kedvelt hegyvidéki kirándulóközpontokat gyakrabban elérhetik a Budapestről vonattal érkező utasok is.

Az InterCity-k megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók, például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turistáknak is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabbá vált az utazás – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában