Fúzió

2023.04.25. 12:11

A hosszú hétvégén startol az MBH Bank

Az MKB Bank és a Takarékbank a hosszú hétvégén április 30-tól egyesül és létrejön az MBH Bank Nyrt, amely egységes arculattal működik tovább, és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik - közölték a pénzintézetek vezetői sajtótájékoztatón, Budapesten kedden.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Egerszegi Ádám, az MKB Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese felidézte, hogy 

 

a fúziós folyamat két lépésben történik meg, első körben a Budapest Bank olvadt be az MKB Bankba március végén. 

 

Az egyesült pénzintézet bizonyos szegmensekben - a vállalati, az agrár- és a leasing területen - piacvezető, de a lakossági és a privátbanki üzletágban is meghatározó pozíciókat tudhat magáénak - jegyezte meg. 

Tájékoztatott arról, hogy

 pénteken délben bezárnak a pénzintézetek fiókjai, ezt követően indul meg a technológiai rendszerek összekötése és az arculatváltás. 

Ginzer Ildikó standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes azt hangsúlyozta, hogy kedden már rendes nyitvatartással fogadják az ügyfeleket az egyesült bank fiókhálózatában. 

Pecsenye Roland digitalizációért felelős vezető kiemelte: 

az internetbanki hozzáférések egységesítése fokozatosan történik majd meg a jövőben, az ügyfelek az átállás után még a megszokott felületeket használhatják. 

A két pénzintézet ügyfelei a hosszú hétvégén leállásokat tapasztalhatnak az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál. Rövidebb szolgáltatáskiesések várhatók ezen felül a kártyák digitális használatában, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben. 

A hitelkártyás vásárlást és a kártyaelfogadó szolgáltatást a fúzió nem érinti. 

A bankkártyákat az ügyfelek az egyesülést követően tovább használhatják. 

A megkötött szerződések - legyen szó személyi kölcsönről, jelzáloghitelről, folyószámlahitelről vagy Babaváró hitelről - az eredeti feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább május 1-jét követően; 

az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs. 

Az internetbanki bejelentkezési felületeket május 1-jétől az MBH Bank hivatalos honlapján az "Online bankolás" gombra kattintva lehet elérni. 

Az MBH Bank ügyfelei országszerte 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre, és közel 140 berendezésen tudnak számlájukra készpénzt befizetni - közölték a pénzintézetek a sajtótájékoztatón. 

A Magyar Nemzeti Bank februárban engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. április 30-i összeolvadását az MBH Bank Nyrt-be. Az akkori tájékoztatás szerint a tisztán magyar tulajdonú nagybank mérlegfőösszege csaknem 11 ezer milliárd forint. A bankcsoport több mint 1,5 millió lakossági és 300 ezer vállalati ügyfelet szolgál ki, az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik, munkavállalóinak száma a 10 ezret közelíti.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában