Elégedettség

2023.01.17. 15:03

Már most biztosra vehető, hogy idén is megdől a beruházási rekord Magyarországon (videó)

A kormány több százmilliárd forintnyi újabb beruházást fog tudni bejelenteni a következő időszakban, ami mellett már most biztosra vehető, hogy idén is meg fog dőlni a beruházási rekord Magyarországon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután több nagyvállalat képviselőivel tárgyalt kedden a svájci Davosban.

Szijjártó Péter

Forrás: AFP

Fotó: Michal Cizek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Világgazdasági Fórum (WEF) keretei között találkozott a Coca-Cola, a LEGO, az Apollo Tyres, az AstraZeneca, a Dell Technologies és a Greenlabs vezetőivel, majd arról számolt be, hogy ezen cégek döntő többsége rendelkezik valamilyen beruházással hazánkban, sőt újabbakat tervez.

"A LEGO, a Coca-Cola, az Apollo Tyres, az AstraZeneca mind olyan vállalatok, amelyek Magyarországra a termelés vagy a kutatás-fejlesztés szempontjából globális vagy európai központként számítanak" - mutatott rá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: "a világ legnagyobb vállalatai mind nagy megelégedettséggel beszélnek a magyarországi beruházási körülményekről, kifejezetten értékelik a politikai stabilitást és az alacsony adókat, rendkívül elismerően beszélnek a magyar munkaerőről, annak lojalitásáról és képzettségéről".

"A mai napon folytatott tárgyalások alapján is nyugodtan merem mondani, hogy ugyanúgy, ahogyan a tavalyi esztendőben megdöntöttük a Magyarországra érkező beruházások rekordját, ez az idén is meg fog dőlni" - szögezte le.

"Bár még csak január van, és ez elhamarkodott kijelentésnek tűnhet, de látván és belülről ismervén azokat a tárgyalásokat, amelyeket ma is folytattunk, az elkövetkezendő időszakban több százmilliárd forintnyi újabb magyarországi termelő és kutatás-fejlesztési beruházást fogunk tudni bejelenteni" - húzta alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában