„Baj van, de a baj mindenkit érint”

2022.12.05. 15:57

Varga Mihály: lehet építeni az elmúlt évek eredményeire a válsággal szemben

„A Jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat” – reagált közösségi oldalán Matolcsy György kritikájára a pénzügyminiszter.

Matolcsy György és Varga Mihály

Forrás: Varga Mihály / Facebook

„Szembe kell néznünk azzal, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van” – idézte Matolcsy György szavait a Vg.hu az Rtl.hu tudósítása alapján. A jegybankelnök egyebek mellett erről is beszélt a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a jegybank 2021. évről szóló üzleti jelentését vezette elő a bizottságban. Felszólalásában elmondta: 

várakozásai szerint jövőre 15–18 százalék lesz az infláció. 

„A jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat” – írta Varga Mihály a Facebook-oldalán. Matolcsy György azt is megjegyezte, „bajban vagyunk, sok szempontból saját döntéseink miatt vagyunk bajban”. A vg.hu azt írta, erre reagált a pénzügyminiszter, aki szerint

minden ország lépéskényszerbe került, Magyarország is.

A pénzügyminiszter közösségi oldalán úgy fogalmazott, „a válságkezelés eredményeként eddig magas maradt a gazdasági növekedés (harmadik negyedévben 4,1%, ami az unióban a hetedik legmagasabb mérték), valamint magas a foglalkoztatottság (4,7 millió ember dolgozik, továbbra is 4% alatt a munkanélküliség).”

„Lehet építeni az elmúlt évek eredményeire”

– összegezte Varga Mihály.

 

 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában