Változások

2022.12.16. 16:08

Varga Mihály: a kormány dolgozik a költségvetés módosításán

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciós politika gyökeresen megváltoztatták a gazdasági folyamatokat, ezért a kormány december végéig módosítani fogja a korábban elfogadott, más gazdasági pályát feltételező 2023-as költségvetést - közölte a pénzügyminiszter.

Forrás: Varga Mihály Facebook oldala

Fotó: PENZUGYMINISZTERIUM

A kormány még dolgozik a 2023-as költségvetés módosításán - tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken.

Kifejtette: az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciós politika gyökeresen megváltoztatták a gazdasági folyamatokat. Ennek hatására újra kell tervezni a 2023-as év gazdasági és pénzügyi folyamatait. A kormány ezt a munkát megkezdte, ennek eredményeképp december végéig a korábban elfogadott, más gazdasági pályát feltételező 2023-as költségvetést módosítani fogják - közölte.

Hozzátette: a céljuk az, hogy a kedvezőtlen nemzetközi környezetben is biztosítsák a hiány és az adósság csökkentését, ugyanakkor megvédjék a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket. "Egyetértek és támogatom Vajda Zoltánnak, az Országgyűlés költségvetési bizottsága elnökének javaslatát, hogy erről tájékoztassam a parlament illetékes bizottságát. Amint a Pénzügyminisztérium elkészül a módosításokkal, és ezt a kormány jóváhagyja, örömmel veszek részt a költségvetési bizottság ülésén" - fogalmazott Varga Mihály.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában