Közös tudás

2022.09.05. 14:00

Az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Alapok befektetőcéget hoz létre 1,5 milliárdos tőkével

A korai fázisú innovációk támogatására az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Alapok Zrt. 1,5 milliárd forintos tőkével induló befektetőcéget hoz létre - közölte az Óbudai Egyetem hétfőn.

Forrás: Facebook/Széchenyi Alapok

A két intézmény együttműködése hozzásegítheti az inkubáción már átesett vagy arra nem szoruló, magyarországi székhelyű vagy az ideköltözést vállaló régiós startup-vállalkozásokat a gyors növekedéshez, alkalmassá téve őket egy következő körös befektetésre a Széchenyi Alapok vagy más piaci befektető által.

A közlemény idézte Kovács Leventét, az Óbudai Egyetem rektorát, aki elmondta: a létrehozandó kockázati tőketársaság számíthat az egyetemen működő laboratóriumok és műszaki csapatok - így például a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ, illetve az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ - által nyújtott és a startupok számára is elérhető szolgáltatásokra. Lehetőség nyílik egyebek mellett prototípusok előállítására és tesztelésére, ipari partnerek bevonására, az egyetem szellemi tulajdonnal kapcsolatos kompetenciájának és kapcsolatrendszerének kiaknázására.

Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte, 

az egyetemeken felhalmozott tudásvagyon és nemzetközi tudományos kapcsolatrendszer hasznosítása és az egyetemi innovációs ökoszisztéma dinamikus fejlesztése nemzetstratégiai szempontból is kiemelt jelentőségű.

Ugyanakkor a mostani megállapodás és az egyetemmel közös társaság létrehozása csak az első lépése a sokkal nagyobb jelentőségű távlati célok megvalósításának. A kezdeményezést mindenképpen nemzetközi szintre szeretnék vinni - fűzte hozzá a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában