Foglalkoztatás

2022.08.23. 10:54

Ukrán nyelven is elérhető a Munkaszüret állásportál

Az Agrárminisztérium (AM) megújította a munkaszuret.hu mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalát, hogy segítse az ukrajnai menekültek számára az álláshoz jutást. Az online felületen a tárca összegyűjtötte azokat az idénymunkákat, melyek lehetőséget kínálnak a háborúból hazánkba menekülőknek - ismertette keddi közleményében a minisztérium.

Mezőgazdasági munkákat kínálnak az álláskeresőknek

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Az orosz-ukrán háború elhúzódott, és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt nehezebb helyzetbe kerültek az Ukrajnából hazánkba menekülők. A kormány ígéretéhez híven továbbra is azon dolgozik, hogy azok, akik átmenetileg Magyarországon élnek, jövedelemhez jussanak. Ennek érdekében az oldalon a munkalehetőségek ukrán nyelven is elérhetővé váltak.   

A mezőgazdasági munkákat kínáló weboldalon gyorsan és egyszerűen kereshetnek munkatársakat a vállalkozások, és találhatnak állást az idénymunkások. A cél, hogy a portál összekösse a munkaerőpiaci szereplőket. A kormány az ukrán menekülteken kívül a magyar gazdálkodókat is támogatja az oldal megújításával ebben a nehéz időszakban, hiszen a szüret közeledtével nagy szükségük van a segítségre - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában