Közlekedés

2022.08.08. 06:35

Már több mint 33 ezer új rendszámos autó fut az utakon

Az újonnan forgalomba helyezett autók július elsejétől kapnak négybetűs, háromszámos, címeres rendszámokat.

Már több mint 33 ezer új rendszámmal ellátott autó közlekedik az utakon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalán szombaton.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy az újonnan forgalomba helyezett autók július elsejétől kapnak négybetűs, háromszámos, címeres rendszámokat.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. adatai szerint eddig 33 207 új rendszám talált gazdára – írták.

A tájékoztatás szerint több mint 24 ezer új rendszámot személyautókra szereltek fel, 1636-ot zöld alapszínnel a környezetkímélő, többnyire tisztán elektromos járművek kaptak. Egyedi vagy egyénileg kiválasztott hatósági jelzésű rendszámból pedig összesen 725-öt adtak ki – tették hozzá.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) átadja az első új formátumú rendszámot Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárának (b) Budapesten, a Clark Ádám téri 0 kilométerkőnél 2022. július 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában