Átláthatóság és hatékonyság

2022.07.25. 18:28

Lázár János: készül az új, állami beruházásokról szóló törvény (videó)

A miniszter szerint a jogszabály új fejezetet nyit majd a hazai fejlesztések területén.

"Készül az új, állami beruházásokról szóló törvény. A hazai fejlesztések terén ez új fejezetet fog nyitni, amely a társadalom javát szolgáló, hatékonyabb, átláthatóbb és jobb rendszer alapja is lesz" – nyilatkozta Lázár János a Rádió 7 műsorában, melyből a közösségi oldalán osztott meg részleteket.

A Magyar Nemzet szerint az építési és beruházási miniszter a többi között elmondta, hogy az új beszerzési, pályáztatási, tervezési és elszámolási rendszerben új pénzügyi-gazdasági viszonyokat teremtenek.

Sokkal átláthatóbb, sokkal egyszerűbb, az állam érdekeit sokkal jobban védő rendszer születik

 – mondta Lázár János.

Hozzátette: szerinte a legfontosabb az, hogy az államnak olyan beruházásokat kell most és a jövőben is támogatnia, amelyek a társadalom javát szolgálják és gazdasági növekedést is jelentenek. "Az állami beruházásoknál prioritásnak tartom a pontosabb és precízebb előkészítést, a hatékonyság növelését és a közérdek jobb védelmét. Alaposabb tervezést igényel, hogy hol és mekkora iskola vagy uszoda épüljön, valamint milyen közinfrastruktúra jöjjön létre" – fejtette ki a miniszter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában