Szükség van a bővítésre

2022.03.01. 13:15

Paks II. nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés

Paks II. beruházás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés és biztonságos áramellátás – hangsúlyozta Süli János, a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Századvég Rezsi Konferencia című rendezvényen.

Kiemelte: Európában az egekben vannak az energiaárak, miközben a magyar lakosság változatlanul 37 forintot fizet egy kilowattóra áramért.

A magyar lakosság védett az energiapiacon kialakult áremelkedésekkel szemben, és ez jelentős mértékben a Paksi Atomerőműben termelt kedvező árú villanynak köszönhető – tette hozzá.

 

Süli János kitért arra, hogy az Európai Unió döntése alapján az atomenergia zöldenergiának minősül, így a jövőben támogatott befektetésben lehet atomerőművet építeni az unióban.

 

A tárca nélküli miniszter szólt arról is, Magyarország jó úton halad afelé, hogy hosszú távon az atomenergia és a megújuló energia révén biztosítsa az ország növekvő áramellátását.

 

Paks II. beruházás kapcsán Süli János kitért arra, hogy jelenleg mintegy 600 engedélyük van, és további engedélyek birtokában a projekt a közeljövőben a második fázisba lép.

 

A miniszter szerint az ukrajnai háború miatt bevezetett szankciók nem veszélyeztethetik a magyar családok energiaellátás-biztonságát.

Borítókép: Süli János (Kovács Tamás/MTI)

Címkék#Paks II

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában