Beruházásösztönzés

2022.02.22. 09:34

Szijjártó Péter: a svéd beruházások hozzájárulnak a magyar gazdaság hosszú távú növekedéséhez (videó)

Beruházásaikkal a svéd vállalatok a jövő technológiáit hozzák Magyarországra, ezáltal hozzájárulva a gazdaság hosszú távú növekedési pályájának fenntartásához - közölte a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Stockholmban.

A tárcavezető az Electrolux AB és az Ericsson vezetőivel folytatott tárgyalása után kiemelte, hogy a Magyarországon működő, több mint 15 ezer embert foglalkoztató 170 svéd cég fontos szerepet játszik a magyar gazdaság dimenzióváltásában.

A magyar gazdaság jövőbeni sikere nagy mértékben függ attól, hogy a jövő technológiái, a világ legmodernebb iparágai mennyiben találják meg a számításaikat Magyarországon 

- szögezte le.

"A magyarországi adókörnyezet, a folyamatos adócsökkentések, a kutatás-fejlesztéshez adott beruházási támogatások mind-mind azt célozzák, hogy a magas hozzáadott értékű, magas technológiai színvonalú, magas kutatás-fejlesztési tartalommal rendelkező beruházások egyre nagyobb számban jöjjenek Magyarországra" - jelentette ki. Hangsúlyozta: a cél, hogy a gazdaság növekedése a mennyiségiből a minőségi fázisba tudjon átlépni.

Szijjártó Péter a bizalom megnyilvánulásának nevezte, hogy az Electrolux AB és az Ericsson is a legmodernebb technológiákkal felszerelt beruházásait hozza Magyarországra.

Aláhúzta, hogy 

az Electrolux AB három évtizedes magyarországi jelenlétének legnagyobb beruházása zajlik jelenleg. 

A 35 milliárd forintos fejlesztés nyomán a vállalatcsoport egyik legkorszerűbb gyára jön létre jövő évben Nyíregyházán, ahol okos hűtőszekrényeket fognak előállítani - mondta.

Majd hozzátette, hogy az Ericsson pedig immár a hatodik generációs (6G) mobil távközlési rendszer kifejlesztésén dolgozik, és a cég már most is komoly mérnöki csapattal rendelkezik Magyarországon, ahova folyamatosan telepíti a kutatás-fejlesztési kapacitásokat.

Az Electrolux és Magyarország közös története 3 évtizedre nyúlik vissza, a svéd vállalat 1500 embernek ad munkát Jászberényben és Nyíregyházán – tette hozzá közösségi oldalán  Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában