Friss adatok

2021.07.26. 10:39

Jó híreket közölt a pénzügyminiszter a gazdaságról

A Heti Gazdasági Index (HGI) értéke már 18 hete pozitív, plusz 8,8 százalékot mutatott július 11. és 18. között, ez 1,6 százalékponttal magasabb az előző heti adatnál – tette közzé a friss adatokat Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn a közösségi oldalán.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokának avatásán 2021. július 16-án. Ezen a napon Varga Mihály avatta fel a magyar fejlesztésû defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó cég esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre. A 32 éves múltra visszatekintõ orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A HGI az első negyedévben mínusz 2,6 százalék volt, ugyanakkor az április 1. és június 30. közötti időszakra már plusz 13,7 százalékra javult – írta a pénzügyminiszter. Hozzátette, hogy az emelkedés a fogyasztás bővülését, a szolgáltatások iránti kereslet növekedését jelzi.

„Folytatjuk a gazdaság újraindítását, a cél az 5,5 százalék feletti gazdasági növekedés elérése”

– hangsúlyozta Varga Mihály.

Borítóképünkön Varga Mihály pénzügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában