Ország-világ

2021.06.12. 10:30

Miért érdemes helyi terméket vásárolni? (videó)

Az agrárium a magyar gazdaság húzóágazata, több százezer ember megélhetését biztosítja, a járványhelyzet után a gazdaság újraindításában is fontos szerepe van – írja Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán.

Budapest, 2020. szeptember 3. Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ vásárol a hazai elõállítású termékek népszerûsítését célzó Válaszd a hazait! kampányról tartott sajtótájékoztatójuk helyszínén, a fõvárosi Corvin Plaza bevásárlóközpontban található CBA Príma üzletben 2020. szeptember 3-án. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A kormányzati politika egyik kiemelt területe: 600 milliárd forintos, történelmi mértékű fejlesztési programon keresztül megerősítjük a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart, a vidéki térségek gazdaságát, illetve közösségeit is – közölte a kormányszóvivő, majd pontokba szedte a legfontosabbakat:

Miért érdemes helyi terméket vásárolni?

  • így hozzájárulunk a helyi gazdaság fejlesztéséhez,
  • támogatjuk a helyi termelőket, élelmiszer feldolgozókat, akik szintén helyben költhetik el nyereségüket,
  • a hazai zöldségek és gyümölcsök kiváló minőségűek, biztonságosak, ízletesek és zamatosak,
  • az élelmiszer útjának minimalizálásával a környezetterhelés is jelentősen csökken,
  • ha közvetlenül az előállítótól vásároljuk meg az élelmiszert, kialakul egy kölcsönös bizalmi kapcsolat és többet is megtudhatunk az adott termékről, mintha csak boltban vásárolnánk.
  • A teljes posztot és a hozzá készített videót itt megtekintheti:

    Borítókép: Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vásárol a hazai előállítású termékek népszerűsítését célzó Válaszd a hazait! kampányról tartott sajtótájékoztatójuk helyszínén, a fővárosi Corvin Plaza bevásárlóközpontban található CBA Príma üzletben 2020. szeptember 3-án

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában