energia

2020.12.28. 18:37

Kötelező érvényű ajánlatot tett az Opus a TITÁSZ megvásárlására

A befektetési holding a tiszántúli áramszolgáltatóval bővítheti portfólióját.

Az Opus Global és az E.ON Beteiligungen GmbH között 2019. október 4-én létrejött megállapodás értelmében az Opus 2020. december 23-án kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására – írja a Világgazdaság.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat.

Az Opus egy jogokat és kötelezettségeket keletkeztető és időbeli ütemezést, valamint árképzést is tartalmazó kötelező érvényű szerződéses feltételrendszer mentén tett ajánlatot az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjára.

A társaság 2020. december 23-án írta alá az E.ON-nal az erre vonatkozó megállapodást, amely többek között arra is kitér, hogy az E.ON a vevő felé szakmai támogatási kötelezettséget vállal a tranzakció lezárását követő hat hónapon keresztül az üzletmenet folyamatossága érdekében.

Dzsubák Attila Zsolt, az Opus vezérigazgatója az ajánlattétel kapcsán elmondta:

A TITÁSZ az Opus eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá cégcsoportunk eredménytermelő képességéhez.

A tiszántúli áramhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az Opus energetikai divíziójának további bővítésére és régiós jelenlétünk erősítésére. Stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon – fűzte hozzá Dzsubák Attila Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában