nagy lehetőség

2020.09.08. 09:37

Óriásüzletet köthet Szlovéniában az OTP-csoport ingatlanalapja

Személyesen Csányi Sándor képviselte az OTP Ingatlanbefektetési Alapot, amikor a szlovén fővárosban épülő, háromszázmillió eurósra taksált óriásberuházás megvalósításának megkezdéséről egyeztetett.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója Blaz Kosorokkal, a szlovén infrastrukturális minisztérium államtitkárával tárgyalt – erősítette meg a ljubljanai lapinformációkat hétfőn a Világgazdaság kérdésére az OTP kommunikációs osztálya. A lap szerint a felek a szlovén fővárosban megvalósuló ljubljanai utasterminál kapcsán egyeztettek az együttműködési megállapodásról. A projektről korábban a Világgazdaság és más magyar lapok is beszámoltak, de sokáig nem lehetett tudni, hogy az OTP szakmai befektetőként vesz részt a projektben, vagy Csányi Sándor magánbefektetéséről lehet-e szó.

A ljubljanai utasterminál beruházása magában foglalja egyrészt a főváros új vasútállomásának és egy új buszpályaudvarnak szlovén állami forrásokból történő megépítését (a Szlovén Infrastruktúra-ügynökség beruházásában), továbbá egy bevásárlóközpont-irodaház-szálloda komplexum (Emonika projekt néven) megvalósítását is.

Az utóbbit az OTP Ingatlanbefektetési Alap tulajdonában álló, szlovén illetőségű Mendota Invest d.o.o. projekttársaság valósítja meg saját befektetésként, privát forrásból. Csányi Sándor a tárgyalás során az OTP csoporthoz tartozó ingatlanbefektetési alapot képviselte – válaszolta a lapnak a bank sajtóosztálya.

A korábban 250 millió eurós értékre, ma már inkább 300 millió eurósra tartott beruházás Emonika projektrészében 55 ezer négyzetméteren létesülnek irodák, üzleti-kereskedelmi helyiségek, lakások és szállodák. A projektről már húsz éve döntöttek, de lényegében azóta egy helyben toporog. Most azonban úgy tűnik, megindulhat a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában