új megpróbáltatások

2020.09.10. 16:10

A magyar sertéshús vásárlására szólítja fel a kereskedelmi láncokat az agrárminiszter

Az agrárminiszter a magyar sertéshús beszerzésének fenntartására hívja fel a kereskedelmi láncokat a sertéspestis németországi megjelenését követően – közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön.

A közlemény szerint Julia Klöckner német agrárminiszter csütörtökön megerősítette az afrikai sertéspestis (ASP) németországi megjelenését a vaddisznó-állományban.

A bejelentés következtében a korábbi tapasztalatok alapján elképzelhető, hogy egyes Európai Unión kívüli országok importkorlátozó intézkedéseket vezetnek be, amelyeknek érdemi hatása lesz az európai húspiacra – írták.

Nagy István szerint ebben a helyzetben a következő hetekben, hónapokban a kereskedelmi szektor szereplőinek partnerséget kell vállalniuk a magyar sertéságazattal és húsiparral.

A koronavírus-járvány tavaszi első hulláma idején az európai szállítási nehézségek közepette a magyar élelmiszeripar és a gazdák, köztük a sertéságazat is erőn felül teljesített, biztosítva a hazai fogyasztók zavartalan élelmiszerellátását.

A kereskedelmi láncokat az agrárminiszter határozottan arra kéri, hogy emlékezve a tavaszi időszak megpróbáltatásaira, őrizzék meg magyar beszállítói kapcsolataikat, amelyeket jogosan és büszkén hirdettek az elmúlt időszakban, és részesítsék előnyben a kiváló minőségű magyar sertéshúst beszerzéseik során – írta az AM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában