Járvány

2020.08.14. 10:30

A vállalkozások talpra állását segítő újabb támogatások jöhetnek ősszel

A közjegyzői díjak csökkentése, a munkahelyvédelmi támogatások meghosszabbítása és újabb, a gazdaság és a vállalkozások talpra állását segítő intézkedések bevezetése is szerepel azok között a javaslatok között, amelyekről még augusztusban egyeztet a kormány a szociális partnerekkel

A munkaadói érdekképviseletek és a kormány augusztus második felében folytatja az egyeztetéseket a járvány okozta kedvezőtlen hatások mérsékléséhez szükséges további intézkedésekről – mondta a Magyar Nemzetnek Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára példaként említette, hogy

javaslataik között szerepel a közjegyzői díjak csökkentése,

amelyre nyitottak voltak az érintett minisztériumok. A várható könnyítések közül kiemelte még a már elnyert közbeszerzések előre hozott fizetési ütemezését.

A VOSZ főtitkára jelezte azt is, hogy mind a munkáltatók, mind a szakszervezetek javasolják

a munkahelyvédelmi bértámogatás meghosszabbítását jövő év elejéig.

Elmondta, hogy ősszel születhet döntés a Munka törvénykönyvének módosításáról, rugalmasabbá téve a távmunka szabályozását, megkönnyítve az otthoni munkavégzés lehetőségét. Ezt a szakszervezetek és a munkáltatók egyaránt támogatják – mondta Perlusz László.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek azt emelte ki, hogy

az egyes iparcikkeket, ruházatot árusító üzletek újabb jelentős forgalomcsökkenésre számíthatnak, ha a járvány terjedése ismét felgyorsul.

A kereskedelemben a csökkentett munkaidős foglalkoztatás nem elegendő, ha be kell zárnia egy-egy üzletnek, ezért további, területenként célzott segítségre lenne szükség – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában