június végén

2020.06.22. 11:13

Három napig korlátozottan lehet majd használni a Takarékbank egyes szolgáltatásait

A Takarékbank Zrt. számlavezető rendszerei egyesítésének utolsó állomásaként 2020. június végén átállnak a Takarékbank Zrt. közös számlavezető rendszerére azok a fiókok is, amelyek eddig még más platformot használtak. A zavartalan váltás érdekében 2020. június 26-án, 29-én és 30-án a szolgáltatások egy részét korlátozzák. Ugyanakkor az azonnali fizetési (AFR) megbízások folyamatosan teljesülnek, a bankkártyákkal a számlafedezet terhére lehet fizetni és készpénzt felvenni, a bankfiókok szűkített szolgáltatást kínálva nyitva tartanak és a mobil bankfiókok az előre meghirdetett menetrend szerint járnak. A hitelintézet közel 1.000 ATM berendezése ezen időszak alatt is teljes körűen áll az ügyfelek rendelkezésére.

Budapest 2020.04.16. Takarék Bank foto:Kallus György/Világgazdaság

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Kallus György

2020. július 1-jétől a hitelintézet 1,1 millió ügyfelét egységes számlavezető rendszerrel szolgálják ki az ország összes Takarékbank fiókjában – közölte a pénzintézet. Az ehhez szükséges átalakítások elvégzésének ideje alatt

a bankfiókok a 2020. június 26-ai, 29-ei és 30-ai pénztári és könyvelési bankszünnapokon szűkített szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Az ügyintézők a termékekről tájékoztatást nyújtanak, a hitelek előkalkulációját elvégzik.

Ez idő alatt is köthető lesz lakástakarék- és önkéntes nyugdíjpénztári szerződés, biztosítás, átvehetőek az elkészült bankkártyák, az értékpapírokkal és lejáró állampapírral kapcsolatos ügyeket is lehet intézni.

A pénzforgalmi szolgáltatások terén viszont korlátozásra kell számítani: a készpénzforgalomra vonatkozó megbízások, az AFR (azonnali utalás) feltételeinek nem megfelelő átutalási megbízások és a betétlekötési tranzakciók nem teljesülnek ebben a három napban.

Az MFB és a VOSZ Pontokon viszont a tárgyalások és az ügyletek rögzítése zavartalanul folyhat. A 15 Takarék Mobil Bankfiók az előre meghirdetett menetrend szerint járni fogja az országot.

A postahelyeken a takarékbanki szolgáltatásokkal kapcsolatos kiszolgálásra 2020. június 25. után legkorábban 2020. július 1-jén lesz lehetőség.

Az erre a három napra korábban megadott értéknapos, állandó átutalások és csoportos beszedési megbízások 2020. július 1-jén teljesülnek. A Takarékbank Zrt. azt javasolja ügyfeleinek, hogy pénzügyeik intézésére a bankszünnapok ideje alatt is válasszák a Takarék Netbankot, Takarék e-Bankot és a Takarék Mobilappot.

A pénztári és könyvelési bankszünnapokról az ügyfeleket részletesen tájékoztatták, további információ és a fióki nyitvatartási rend a Takarékbank oldalán található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában