újraindulás

2020.04.28. 09:15

A magyar gazdaságnak kiemelten fontos az export helyreállítása

Egy a magyarországihoz hasonló kis és nyitott gazdaság esetében az export helyreállítása egy fontos kérdés – mondta Szakáli István Loránd, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza kedd reggel az M1-en.

A szakértő elmondta, a járványnak két hatása sújtja leginkább az embereket: az egyik az egészségügyi, a másik pedig a gazdasági, s a megélhetést veszélyezteti.

A gazdasági újraindítást ezért nagyon körültekintően kell elvégezni, s ebben nagy hangsúly kerül az egyéni felelősségre is, hogy az emberek betartják-e az előírásokat.

Az újraindításban különösen fontos az export, hiszen a magyar feldolgozóipar jelentős része erre termel, ugyanakkor a kivitel főként olyan országokat érint, ahol viszonylag sikeres volt a védekezés – folytatta Szakáli István Loránd. Ezek között megemlítette Németországot, ahol már szintén elkezdték a gazdaság újraindítását.

Kitért arra is, a járvány súlyosan érintette a járműgyártást. Jó hír ugyanakkor, hogy – úgy tűnik – az ázsiai piacon helyreállt az új autók iránti kereslet – jegyezte meg a közgazdász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában