kézbesítés

2020.01.20. 17:32

Állta a sarat az év végi rohamban a posta

A belföldi csomagok csaknem 98 százalékát a vállalt időgaranciát betartva juttatta célba a karácsonyi csomagszezonban.

Budapest, 2017. október 24. Külföldrõl érkezett küldeményeket szortíroznak a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélõ Központjában Budapesten 2017. október 24-én. A Magyar Posta, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony elõtti nagyobb csomagforgalomra és vámügyintézésre, az online vásárlók figyelmét pedig felhívják a földrajzi elhelyezkedéstõl függõ, eltérõ szállítási idõkre és vámszabályokra. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A tavalyi negyedik negyedév az első összesítések szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően két számjegyű növekedést hozott a 2018. október–decemberi időszakhoz képest a csomag- és árutartalmú küldemények piacán, így ebből a szempontból 2019 sem volt trendforduló a karácsonyi szezonban – közölték a Világgazdaság érdeklődésére a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztályán. Kiemelték, hogy

a múlt évben a legnagyobb terhelés a novemberi Black Friday és a karácsony közötti időszakra esett. A legerősebb nap december 17. volt, amikor a csomag- és csomag jellegű küldemények mennyisége meghaladta a 250 ezer darabot.

A megemelkedett terhelés idején a postai rendszerek és a munkatársak jól vizsgáztak: a Magyar Posta a belföldi csomagok esetében csaknem 98 százalékos eredménnyel teljesítette az általános szerződési feltételekben vállalt időgaranciákat.

Bár harmincezer dolgozóval a Magyar Posta a MÁV után a második legnagyobb hazai munkáltató, az év végére jellemző kereskedelmiforgalom-növekedés természetes velejárója a logisztikai feladatok és a munkaerőigény növekedése. Ennek kapcsán a társaságnál közölték, hogy

a piaci gyakorlatnak megfelelően ezúttal is több forrásból kezelték a helyzetet.

A posta ilyenkor megerősíti a saját létszámát, túlórát alkalmaz, kölcsönzött munkaerőt vesz igénybe, és alvállalkozókat is bevon.

Borítókép: illusztráció: Külföldről érkezett küldeményeket szortíroznak a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában