Éjjellátó képességek

2019.05.17. 12:12

Ötmilliárd forintot kapnak fejlesztésre a terrorelhárítók

A szervezet így csaknem 35 milliárdból gazdálkodhat, így folytatódhat az elhasználódott felszerelések cseréje.

Az idén ez már a harmadik kormányhatározat, amely a szervezet pluszpénzzel való ellátásáról rendelkezik. A mostani határozatból kiderül, hogy

az összeget a TEK képességek bővítésére, a magasabb szintű feladat-végrehajtáshoz új típusú eszközök beszerzésére és a rendszerbe állításukhoz, valamint az elhasználódott eszközök cseréjére használhatja fel.

Jasenszky Nándor, a TEK kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak elmondta, hogy a mostani beszerzésekkel az elhasználódott felszerelések cseréjét folytatják.

A szervezet hamarosan tízéves lesz – miután 2010 szeptemberében alapították –, így az állomány által használt felszerelések egy részének lejár a garanciája, ezért kerül sor például speciális védőfelszerelések, lövedékálló mellények cseréjére.

A kommunikációs vezető kiemelte, hogy tervezik az éjjellátó képességek fejlesztését, de szükség lesz fegyverek cseréjére is, mert idővel azok is elhasználódnak.

Új páncélozott bevetési járműveket is terveznek vásárolni, a cél az, hogy regionális rendszerben a vidéki városokban is mindig rendelkezésre álljanak azok a létrás beavatkozó járművek, amelyeket a TEK a fővárosban már rendszeresen használ.

Ezekkel a járművekkel a bevetési egységet akár egy első emeleti helyiségbe is be lehet juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában