garancia

2019.04.09. 18:55

A szakképzés stabil hátterét biztosítja az új kancellári rendszer

A megerősödő szakképzés stabil gazdasági hátterét biztosítja az újonnan bevezetett kancellári rendszer – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten egy munkaértekezleten, ahol a szakképzési centrumok kancellárjaival egyeztetett.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keddi közleménye szerint a tárcavezető a kancellároktól a szakképzési centrumok felelős, átlátható és professzionális gazdálkodását várja el.

Működésük alapvető célja, hogy menedzserszemlélettel támogassák a centrumok főigazgatóit elsődleges feladatuk ellátásában, az intézmények oktatási színvonalának hatékony felügyeletében.

A kancellári rendszer bevezetése garanciát jelent a közpénzekkel való felelős, átlátható és elszámoltatható gazdálkodásra is.

Palkovics László a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy

a szakképzési rendszer vállalati, kamarai igényekhez igazodó fejlesztésével a kormány újabb lépést tesz a munkaalapú társadalom megteremtése felé.

Ehhez jól felszerelt iskolákra, korszerű tanműhelyekre és naprakész tudással rendelkező szakmai tanárokra van szükség.

A kancellárok az értekezleten megismerhették a Szakképzés 4.0 stratégia legfőbb elemeit, a 21. századi szakképzés kialakításának gazdasági szereplőkkel közösen kijelölt irányát – közölte az ITM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában