fejlődő piacok

2019.03.23. 18:45

Megnyílt a X. Duna-Tisza közi agrárexpo Kiskőrösön

Az eseményen 120 termelő több mint négyezer terméket vonultat fel.

Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a kétnapos rendezvény megnyitóján elmondta: az elmúlt időszakban csak a Vidékfejlesztési Programból több mint 6 milliárd forint támogatást biztosítottak a piacok fejlesztésére.

Ennek köszönhetően a közeljövőben több mint 170 piac újul meg vidéken – tette hozzá. Ez azt jelenti, hogy létrejöhetnek azok a helyszínek, ahol a kistermelők az általuk megtermelt portékákat értékesíteni tudják, ráadásul egy olyan jogszabály-változási környezetben, aminek eredményeként ezt a korábbiakhoz képest egyszerűbben, könnyebben és még hatékonyabban tudják megtenni.

Az államtitkár hangsúlyozta: az alprogramban pályázók részére eddig már több mint 700 millió forintot biztosítottak, de meg fog nyílni hamarosan a lehetőségük arra is, hogy például élelmiszer-feldolgozási beruházásokon keresztül további fejlesztéseket valósíthassanak meg. Mint mondta, ez azért is fontos, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a hazai lakosság körében egyre hangsúlyosabban jelenik meg a helyi értékek és a helyi termékek védelme, az élelmiszerek eredetének ismerete, így a termelőkkel kialakított személyes kapcsolatok iránti igény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában