Szervezettebb, olcsóbb

2019.02.28. 15:00

Országosan összehangolt közlekedésre számíthatnak a buszozók

Egy állami társaság végzi majd az autóbuszos közösségi személyszállítást.

Szentendre, 2013. január 7. A Volán helyközi járata érkezik egy megállóba Szentendrén 2013. január 7-én. A városban 2012. december 1-tõl az önkormányzat által megbízott Homm Kft. közlekedteti a helyi járatok döntõ többségét. Az eddigi szolgáltató, a Volánbusz Zrt. helyközi járatain a Homm által kiadott jegyek és bérletek nem érvényesek. MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: MTI

Fotó: Beliczay László

Megkezdődik a VOLÁNBUSZ Zrt. és a hat regionális közlekedési központ egy társaságba szervezése – közölte csütörtökön a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Bártfai-Mager Andrea az integráció előkészítésével és lebonyolításával – a közlekedési központok teljes körű bevonása mellett – a VOLÁNBUSZ Zrt.-t bízta meg.

A folyamat eredményeként egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító közszolgáltató társaság jön létre. Ettől a lépéstől költséghatékonyabb, szervezettebb, az utazási igényekhez jobban igazodó működést várnak a közlemény szerint.

Borítókép: a Volán helyközi járata érkezik egy megállóba Szentendrén 2013. január 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában