a sztereotípiák ellen

2018.12.15. 10:33

Agrármesekönyv kerül a polcokra

Agrármesekönyvet adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) a mezőgazdasági szakma és az agrár életforma népszerűsítésére – mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója.

Hozzátette: a generációváltás előkészítését időben el kell kezdeni a mezőgazdaságban is, ezért mesekönyvvel szólítják meg az óvodásokat és a kisiskolásokat – tette hozzá az M1 aktuális csatornán szombaton.

Hangsúlyozta: a mezőgazdaság egy csúcstechnológiai ágazat, amelyet lehetséges pályaként szeretnének megismertetni a fiatalokkal. Nagyon sok téves sztereotípia él a mezőgazdászokról, amelyeket le kell bontani, hiszen a digitalizáció térhódításával ez egy teljesen más ágazat, mint 20-30 évvel ezelőtt – fűzte hozzá.

Napjainkban nyomasztó teher a generációváltás mikéntje a mezőgazdaságban, ezért fontos hogy a fiatalok tömegével válasszák ezt az ágazatot – fogalmazott Gyuricza Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában