Segítség háztartási gépek cseréjéhez

2018.10.29. 14:02

Napokon belül lehet jelentkezni az Otthon melege pályázatra

A pályázatot november 5. és 19. között lehet benyújtani, régiónként eltérő időben – 4-4 órás időintervallumban – az ügyfélkapun keresztül.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában közölte: háztartási gépek cseréjére van lehetőség a mostani pályázaton, tehát hűtőgépre, mosógépre és fagyasztóra pályázhat a lakosság. Már hétfőtől elérhetők online a pályázást segítő útmutatók.

A kormány idén kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez

– jelentette ki. Ez nagyjából 89 ezer háztartás számára jelent segítséget – tette hozzá.

Az Otthon melege program eddig több mint 200 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá, mintegy 30 milliárd forint támogatással. A korszerűsítéseknek évente 260-270 millió kilowattóra lakossági energia-megtakarítás köszönhető, amely nagyjából 95 ezer háztartás éves elektromos energiafogyasztása – mutatott rá az államtitkár.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Weingartner Balázs. Forrás: Youtube / Echo TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában