bővülő kereslet

2018.04.04. 06:23

Jelentősen emelkedtek a bérek a hiányszakmákban

A munkaerő-hiánnyal küzdő ágazatokban átlagosan 30 százalékkal emelkedtek a fizetések az elmúlt évben.

Budapest, 2013. augusztus 22. Rabecz László (b) és Mihály László, az Atifull Bt. hőszigetelő szakmunkásai a külső hőszigetelés és homlokzat felújítása után egy stilizált evezős figurát festenek fel a III. kerületi Lajos utca 105. számú panelház homlokzatára 2013. augusztus 22-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kovács Attila

A Profession.hu állásportál legfrissebb, saját adatbázison alapuló felmérése szerint általában is a bérek emelkedése a jellemző, de van olyan terület, ahol munkaerő-túlkínálat mutatkozik, és a bérek csökkenő tendenciát mutatnak – idézte a Világgazdaság szerdán.

A portál adatai szerint 2015 és 2017 között megduplázódott a fizikai és betanított munkára vonatkozó álláshirdetések száma, továbbá banki és biztosítási brókeri pozíciókra is 40 százalékkal több állásra kerestek képzett munkatársat.

A cégvezetői és menedzsment feladatok ellátásra 56 százalékkal nőtt a feladott hirdetések száma, és főleg az IT-szektorban számos olyan hiányszakma van, amelyre folyamatos a kereslet.

Borítókép: Szakmunkások dolgoznak egy panelházon Budapesten

Forrás: MTI Fotó/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában