Új korszak

2018.04.03. 18:03

Bemutatták a világelső magyar kisrepülő prototípusát

Kormányzati támogatással fejleszt új repülőgépet a Genevation Aircraft Kft.

Jakabszállás, 2018. április 3. Besenyei Péter műrepülő világbajnok vezet egy Genpro versenyműrepülő gépet a jakabszállási sportrepülőtér felett 2018. április 3-án. A Nemzetgazdasági Minisztérium az Irinyi Terv keretében közel 250 millió forinttal támogatja a Genevation Aircraft Kft. új repülőgép-prototípusainak kifejlesztését és sorozatgyártását. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az Irinyi terv részeként a kormány mintegy 250 millió forint támogatást ad a Genevation Aircraft Kft. részére új repülőgép prototípusainak kifejlesztésére és sorozatgyártására – mondta Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson kedden.

A helyi sportrepülőtéren bemutatták a GENPRO műrepülőgépet, amely a világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője.

Az új, magyar repülőgéppel Besenyei Péter, a legeredményesebb magyar műrepülő pilóta tartott bemutatót.

A bemutató repülést követő tájékoztatón elhangzott: a GENPRO hamarosan Európa- és a világbajnokságon is bemutatkozik és tervezik egy kétszemélyes gyakorlógép fejlesztését is.

Lepsényi István a támogatás ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: a fejlesztés példamértékű abban a tekintetben is, hogy egy piacorientált vállalkozás és a magyar egyetemi- és tudományos-műhelyek együttműködésével valósul meg.

Minden esély megvan arra, hogy a Genevation Aircraft Kft. egy, az egész világon ismertté váló termékkel csatlakozzon a magyar brandek sorába

- fogalmazott az államtitkár.

Borítókép: Besenyei Péter bemutató közben

MTI Fotó/ Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában