Fogyasztóbarát tanúsítvánnyal

2017.10.11. 12:04

MNB: már 52 bank kínál fogyasztóbarát lakáshiteleket

Már 52 kereskedelmi bank és takarékszövetkezet kínál minősített fogyasztóbarát lakáshitelt, ezek a hitelintézetek folyósították tavaly a teljes lakossági hitelállomány mintegy 80 százalékát – mondta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a jegybank szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Felidézte, a minősítést önkéntes alapon kérő bankok vállalták, hogy az eddigi piaci átlaghoz képest alacsonyabb kamatú és költségű lakáshiteleket kínálnak, 3, 5, illetve 10 éves rögzített kamatperiódussal, vagy a teljes futamidőre fix kamattal.

Windisch László hangsúlyozta, az MNB szerint a mai kamatkörnyezetben a minél hosszabb kamatperiódusú vagy a futamidő teljes idejére fixált kamatozású hitelek biztonságosak a fogyasztók számára, a rövidebb kamatperiódus kockázatos lehet.

A jegybank alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a minősítést igazoló logót a fogyasztóbarát tanúsítványt elnyerő konstrukciókra használhatják a hitelintézetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában