Megméretés

2017.10.14. 22:18

Húsz magyar indul a fiatal szakmunkások világversenyén

A világ 60 országából 1300 fiatal szakember 51 szakmában versenyez október 15-18. között Abu Dhabiban, ahol szombaton kezdődött a WordSkills, a fiatal szakmunkások világversenye. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviseli.

Simon Bartley, a WorldSkills szervezet elnöke a nyitó ünnepségen kiemelte, hogy a versenyen jól nyomon követhető, hol tart a világ különböző részein a szaktudás.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy minden idők legnépesebb magyar csapata vesz részt az idei WorldSkills-en. Korábban 14, idén már 19 szakmában jutottak el teljesítményük alapján magyar szakemberek a viadalra. Fontos az is, hogy a szponzorok, szervezők tapasztalatot szerezzenek a verseny szervezésében, hiszen 2018 szeptemberében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapesten rendezi meg a szakmunkások európai versenyét, az EuroSkills-t.

A magyar versenyzők festő, szakács, pincér, ápoló és gondozó, informatikairendszer-üzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkartonszerelő, hegesztő, kőműves, szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyénileg indulnak, a mechatronikaversenyen kétfős csapat vesz részt.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny helyszínére, az Abu Dhabi Nemzeti Kiállítási Központba 10 ezer külföldi vendéget, 100 ezer látogatót várnak.

Az eredményt október 19-én hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában